Байерн е поставен под напрежение преди полуфинала срещу Борусия (Дортмунд) в турнира за Купата на Германия утре от 21:45 часа българско време на „Алианц Арена” в Мюнхен. Треньорът на баварците Карло Анчелоти обаче увери, че отпадането от Реал (Мадрид) на 1/4-финалите в Шампионската лига вече е забравено и всички за концентрирани върху предстоящия сблъсък с „жълто-черните” от Дортмунд.

„Дали ще бъде добър или много добър сезон зависи от Купата”, обяви капитанът на баварците Филип Лам, който слага край на кариерата си след тази кампания.

„Ние сме готови, утре е един важен мач и всички играчи са на линия”, сподели Анчелоти преди сблъсъка с Борусия (Дортмунд). 57-годишният италиански специалист ще разчита на най-добрата си 11-орка, като дори и бразилецът Диего Коста е опция да започне още от самото начало. Единствено около Давид Алаба (б.р. лека травма в лявото коляно) има малка въпросителна.

„Само той имаше днес на тренировка малки проблеми. Утре ще проконтролираме дали ще може да играе”, допълни италианецът за кадровите проблеми.

Байерн спечели само един от последните си 6 мача – 2 равенства и 3 загуби, а от четири мача почти сигурният шампион на Германия не познава вкуса на победата. След драмата срещу Реал (Мадрид) на реванша в 1/4-финалите на Шампионската лига (2:4 след продължения) баварците направиха само 2:2 у дома със застрашения от изпадане Майнц.

„Мачът срещу Мадрид коства много енергия. Ние забравихме Реал. Сега сме фокусирани върху този мач”, завърши Анчелоти.

„Берлин заедно с първенството е най-голямата ни цел. Това означава, че трябва да играем с високо вдигнати глави и да покажем, че ще бъдем там. Който не играе на 100%, не обича играта”, категоричен е пък Томас Мюлер, който срещу Майнц за първи път носи капитанската лента на Байерн.

ВСИЧКО ЗА ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА