Северна Ирландия дебютира на европейско първенство във Франция. Тимът се представя добре до момента и има една победа, а довечера съперник е Германия. Ако сте гледали първите два мача на тима на Майкъл О'Нийл, вероятно сте чули песента за един от нападателите, който все още няма записани игрови минути на първенството. Става дума за Уил Григ, който играе в Уигън.

25-годишният футболист се радва на небивал интерес от страна на привържениците. Може и да не играе, но те постоянно пеят песен за него, която се казва "Уил Григ е под пара!".

Откъде обаче идва тя?
Песента е измислена от фен на Уигън, след като Григ вкарва 28 гола за тима и помага за завръщането в Чемпиъншип. Шон Кенеди решава да застане пред камерата си у дома и да преобразува песента "Freed From Desire" на Гала в "Will Grigg is on fire".

Изпълнението на Кенеди впечатлява всички фенове на клуба и скоро тя се чува по стадионите и в пъбовете. Футболните привърженици дотолкова харесват изпълнението, че то дори влиза в Топ 10 на британските чартове.

Песента веднага привлича вниманието и на президента на Уигън Дейвид Шарп. Той веднага се свързва с Шон Кенеди и му дава безплатна карта за всички домакински мачове на Уигън за следващия сезон.

Естествено привържениците на Северна Ирландия не остават по-назад и по време на мачовете им от Евро 2016 непрестанно я пеят, докато нападателят си стои на резервната скамейка.

По повод днешния мач с Германия от "Блийчър Репорт" дори направиха кратко интервю с Матс Хумелс:
- Матс, ужасена ли е вашата защита понеже "Уил Григ е под пара"?
- Щеше да бъде интересно, ако това е истина, но не е.

- Можеш ли да изпееш песента за Уил Григ?
- Аз съм най-лошият певец в отбора на Германия. По-добре да не правя това.