Последната пресконференция на Рой Ходжсън след отпадането на Англия от Евро 2016 протече далеч от очакванията на всички и беше тотална изненада за представителите на британските медии. 68-годишният специалист въобще не беше в настроение да отговаря на въпросите.

Ходжсън подаде оставка след загубата на „трите лъва“ с 1:2 от Исландия, а днес призна, че е бил притиснат да присъства на пресконференцията на английската Футболна асоциация.

„Наистина не знам какво правя тук. Вече не съм селекционер на националния отбор, но ме задължиха да присъства. Предполагам, че е трябвало да дойде някой и да поеме всичките стрели и ножове. Моите чувства очевидни. Аз съм много разочарован. Не очаквах такъв резултат от европейското първенство“, коментира Рой Ходжсън.

„Ако не се напънеш и не играеш футбола, на който си способен, съперник като Исландия може да те победи. Все още се опитвам да го проумея. Не прекарах много добре нощта. Много съм ядосан. Вярвах, че можем да се класираме за четвъртфиналите и да стигнем още по-напред. Аз като треньор поех своята отговорност“, допълни бившият селекционер на „трите лъва“.

Заедно с Рой Ходжсън на пресконференцията присъства и изпълнителният директор на ФА Мартин Глен, който разкри, че ще бъде част от подбора на нов селекционер на националния отбор.

„Процесът на търсене на нов селекционер вече е стартиран. Сформиран е триумвират, в който сме аз, Дан Ашуърт и Дейвид Гил, който трябва да намери треньор. Важното е да намерим правилния човек. Предвид предстоящото световно първенство в Русия, трябва да избираме мъдро. Не мога да конкретизирам имена. Ще повторя – нужно е да изберем най-добрия кандидат и не е задължително да бъде англичанин“, призна Глен.