Треньорът на Ду­нав Веселин Великов изрази надежда, че възпи­таниците му няма да прего­рят за днешното историческо домакинство на Локомотив (Пловдив). Наставникът отче­те силните страни на съперника и заяви, че двубоят може да се окаже по-труден и от този с Левски на "Герена" в послед­ния кръг, когато "драконите" из­мъкнаха 1:1, като можеше и да спечелят.

"Нормално е да има предстартова треска в отбора. Целият град е пощурял по този мач. Да се надявам, че момче­тата ще запазят самооблада­ние. Проведохме една трени­ровка и се запознахме с трев­ното покритие и обстановка­та. Една година вече не сме играли на този стадион. На ня­кои от момчетата ще им е първи мач в Русе. Така че дано да не прегорим и да запазим спокойствие. Това ще ни помогне да постигнем добър резултат", коментира Великов пред "Тема Спорт".

"Локомотив (Пловдив) неслу­чайно е в шестицата. Той поч­ти всяка година е там. Отбор, който от доста време играе заедно. Разполагат с добри и опитни футболисти. Нямаме победа над тях. Мачовете ни са оспорвани. Този може да се окаже по-труден за изиграване, отколкото последния с Левски на "Герена". Локо ще са освобо­дени. Навън играят по-добре, отколкото вкъщи. Изключи­телно труден сблъсък ни чака. Имат вече нов треньор и ще искат да се докажат пред не­го, пред собственика си и фено­вете. Сигурно ще искат да ни развалят празника. Пак казвам, просто ние не трябва да пре­гаряме и да си играем както досега. Еуфорията е голяма и не бива да й се поддаваме. Трябва да продължим да дей­стваме спокойно както досега. Да се надявам, че ще зарадваме хората по трибуните. Имаме нужда от тяхната безрезервна подкрепа до последно. С по­мощта на публиката може да победим Локомотив", добави Великов.

Той изрази на­дежда, че домакинствата с Левски и ЦСКА ще са в по-късен час и в събота или неделя, за да може тимът му да играе и на осветление.

Следващият мач в Русе е на 5 май (петък) пак от 17:30 часа с Лудогорец.

Пълно разяснение на новата схема на Първа лига

Tелевизионната програма на Първа лига

Всичко за Първа лига