Ръководството на Дунав (Русе) обяви конкурс за текст на химн на клуба. От десетки години излизането на терена на футболистите на представителния отбор на Русе е съпътствано от звуците на "Тих бял Дунав". "Небесно сините" фенове от своя страна на няколко пъти успяваха да съчинят и композират песни, определяни в определи периоди като химн на отбора или дори само на неговите привърженици.

По случай завръщането в елита на тима клубното ръководство е решило да "подмлади" и официализира това. За целта е обявен и конкурс за текст на новия химн. Всеки жалаещ ще може да изпраща своята идея на [email protected] до 3 август. Вариантите ще бъдат прегледани и оценявани, като за избрания е осигурена и специална награда.

Композиторът Пламен Мирчев се е ангажирал да композира и подходяща за целта мелодия, съобразена с динамиката на футбола и трибуните.

Целта на кратките срокове е този химн да зазвучи възможно най-скоро в елита. Припомняме, че поради изискванията на БФС за изкуствено осветление на съоръженията, на които ще се играят срещите от Първа лига, "драконите" ще "домакинстват" за момента в Разград, до извършването на необходимия ремонт на Градския стадион в Русе.

Първият мач на Дунав в елита след 25-годишно прекъсване е на 30 юли, събота, от 21:15 ч. на "Лудогорец Арена" срещу Верея (Стара Загора).

Следете с БЛИЦ СПОРТ: "А" група - трансфери и подготовка

Програмата на Първа професионална лига

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа