На жестоко предателство е станала жертва руската гимнастичка Анастасия Гришина. Сребърната медалистка в многобоя с отбора по спортна гимнастика на олимпийските игри в Лондон 2012 твърди, че буквално е била измамена и ограбена от собствената си майка, която е похарчила всичко спечелено в спортната й кариера.

21-годишната Гришина разказва, че докато се е състезавала, е позволила на родителите си да се разпореждат с личните й финанси. Тя се е занимавала само с гимнастика е не е имала време да следи къде й отиват парите. През 2015 година Гришина слага край на кариерата си заради травма в коляното и започва да следва журналистика. Там се запознава с любовта на живота си, с когото създават семейство. Точно тогава започва кошмарът за младата жена. Тя разбира, че не притежава абсолютно нищо. Цялото й имущество е на името на майка й, която освен това е купила с парите на дъщеря си още няколко имота. Първоначално Анастасия, съпругът и детето й живеели заедно с нейните родители в тристаен апартамент. Заради постоянните скандали обаче младите се изнесли под наем. Бившата спортистка се обърнала за помощ към президента на Русия Владимир Путин. 

"Срамувам се и ме боли. Не мога да повярвам какво се случи с мен. Какво ми причини не някой непознат, а майка ми. Тя все парите и дома ми. Всичко, което спечелих от спорта. Дори колата, която получих за медала си от игрите. Не ми остана нищо. Сега съм на улицата с малкото си дете", проплака Гришина пред местното издание "Комсомолская правда".

"Нищо не е на мое име. Детето ми явно ще се превърне в скитник. Тренирах дълги години, съсипах здравето си, а други харчат честно спечелените от мен пари.", жалва се Гришина.