Няма реална опасност за живота на пометените от лек автомобил алпинист Боян Петров и природозащитникът Андрей Ковачев, успокоиха лекарите от Благоевград, които оказаха първа помощ на пострадалите, след което ще ги транспортират във ВМА.

Както вече стана ясно, Петров и Ковачев бяха ранените в катастрофа на Кресненското дефиле. Двамата бяха пометени от лек автомобил "Ауди", управляван от 27-годишна румънка.

Известният алпинист Боян Петров и Андрей Ковачев правели проучвания в района на дефилето. Двамата са работили по екологичен проект и са броели прегазените животни на главния път Е79, където трябва да мине автомагистрала "Струма", когато върху тях се стоварил румънския автомобил. Инцидентът става в района на Османска чешма на входа на дефилето, на 50 метра след свлачище, което се укрепва с мрежи и в момента по него не се работи.

По неизяснени обстоятелства лекият автомобил, който пътувал в посока Благоевград, в началото на лява крива се е отклонил надясно и е блъснал двамата на банкета.

Боян Петров и Андрей Ковачев са контактни. Прегледът на лекарите установи, че няма реална опасност за живота им.

Директорът на болницата в Благоевград д-р Огнян Митев съобщи, че един от пострадалите е с черепно-мозъчна травма, а другият има счупени ребра.

Припомняме, че наскоро Боян Петров изпълни поредната си цел - изкачи осмия си осемхилядник - Нанга Паргат (8126 м).

Неприятната новина за инцидента шокира всички, като в групата "Планинари" във "Фейсбук" също са сериозно разтревожени за Боян Петров, на когото пожелават бързо възстановяване и покоряване на следващите цели. Наскоро амбициозният планинар информира, че през пролетта на 2017-а планира да изкачи и връх Еверест.