Президентът на БОК Стефка Костадинова и първият вицепрезидент Валентин Йорданов бяха сред официалните гости при откриването на пролетния Базар на книгата в НДК.

Двамата поощриха млади спортисти, представители на атлетически клуб Локомотив (София) и на школата по борба на ЦСКА, дошли специално за събитието. Възпитаниците на спортните училища получиха лично копия с автографи от издадените наскоро фотоалбуми на шампионите от Игрите в Атланта 1996 Костадинова и Йорданов. Книги бяха разписани и за други институции с принос в развитието на детско-юношеския и младежки спорт.

Треньорите на младите надежди заявиха, че ще поставят книгите на видно място в залите за тренировки, за да служат като пример и стимул на децата в израстването им като бъдещи олимпийски шампиони и световни рекордьори.

Двете легенди на българския спорт се снимаха с всеки от малчуганите и дадоха много интервюта, съобщава www.bgolympic.org. Базарът на книгата бе открит от кмета на София Йорданка Фандъкова, която благодари на спортните величия, че допринасят за възраждане любовта към книгите.