"Чувството е страхотно. Да спечеля за втори път световната титла е огромно постижение. Поглеждаш към списъка със състезателите, които са световни шампиони повече от веднъж и разбираш, че вече си част от тази група. Уникално е”, щастлив бе Марк Селби след спечелването на световната титла но снукър в Шефилд.

32-годишният англичанин победи на финала Дин Дзюнхуей с 18:14 фрейма. Така той донесе двойна радост на родния си град Лестър, след като малко по-рано футболният отбор стана шампион във Висшата лига.

"В по-голямата част от турнира играта ми бе посредствена, докато Дзюнхуей бе впечатляващ. Единствената му слаба сесия бе първата срещу мен на финала. Аз бях аутсайдерът, но сега съм тук като световен шампион. Мисля, че всичко бе въпрос на издръжливост и целеустременост. Не се отказах, независимо колко зле играех. До последната топка, която вкарвам, дълбоко в себе си вярвам, че мога да спечеля", призна Селби, който е известен с прякора Веселяка от Лестър.

"Точно преди последния фрейм някой от публиката ми каза, че "шпорите" и Челси играят при равен резултат, което означаваше, че Лестър е шампион. Това бе единственият момент, в който въобще си помислих за футбол. Стараех се да не се разсейвам и да запазя концентрацията си върху случващото се на финала. Честно казано, не знам кое е по-шокиращото - че спечелих два пъти световното първенство, или че Лестър е шампион във Висшата лига. Поздравявам целия отбор, всички момчета, както и треньора Клаудио Раниери", завърши героят в снукъра.