Двама български ММА бойци са арестувани в Палма де Майорка и обвинени в това, че държали в робство сънародници, които принуждавали да просят, пише "Стандарт". 

Обвиняемите, чиито имена не се посочват, са задържани в началото на януари и съдът в Палма им е наложил в петък мярка за неотклонение "задържане под стража".

Разследването е започнало, след като са установени други двама българи, предполагаеми жертви на родните силови спортисти, подлъгани с обещание за работа в портокалови плантации на острова. Веднъж пристигнали обаче, били принудени от техните "благодетели" да просят от 09.00 ч до 21.30 ч в търговски центрове и да им отчитат до цент спечеленото. Те са били брутално бити, включително с метални тръби, както превантивно, така и ако не изкарвали поне по 100 евро на ден, според изданието "Ултима ора".

То допълва, че жертвите, на 20 и 25 години, родом от неназовано българско село, живеели в квартирата на похитителите си, които са международни професионални ММА бойци. И не само че отвлечените нямали никаква свобода и им било забранено да търсят медицинска помощ, но и когато не просели, изпълнявали ролята на домашни прислужници. Пак според "Ултима ора" обвиняемите българи не само превърнали сънародниците си в роби, но и ги инжектирали с анаболи.

Двамата пострадали са отишли миналата сряда до полицията и са се оплакали от "господарите си". Първият е пристигнал в Испания в началото на октомври, а другият - преди по-малко от месец. В първите дни на робството им са извеждани и прибирани в жилището с вързани очи. Освен това са имали в себе си по един телефон, който можел само да приема обаждания  -  така са били контролирали дали просят както трябва.

От полицията посочват, че благодарение на задържането на двамата похитители е било предотвратено жертвите им да са повече, тъй като били вербували и други лековерни в родината им.

Досегашните им двама роби спели на дюшеци в коридор и се хранели буквално с каквото им подхвърлят господарите. Освен това единият от тях бил подготвян за хомосексуална експлоатация, твърди местният "Канал 4 Диарио".

Задържаните нашенци отричат всички обвинения. Медиите в Палма де Майорка твърдят, позовавайки се на източници от разследването, че силовите спортисти имали намерение да изградят мрежа за просяци, конкурирайки и измествайки тази на румънски роми на острова.