Новината на БЛИЦ СПОРТ се потвърди, че в родния ефир стартират нови спортни канали. Става дума за Mtel Sport 1, Mtel Sport 2 и EDGEsport. Трите спортни HD канала ще предлагат разнообразно съдържание – футбол (първенствата на Холандия, Русия и Китай), тенис (част от най-известните турнирите от сериите Masters), волейбол, баскетбол (Евролигата), бойни, моторни, екстремни спортове, лека атлетика, хокей (НХЛ) и други.

Mtel Sport 1 ще стартира още на 14 януари. Идеята е до 1 март да започне излъчването и на другите два канала.

До 31 март клиентите на Мтел и Близу ще се радват безплатно на спортното съдържание. След тази дата те ще могат да го включат като добавка към редовния си абонамент, срещу заплащане. За Мtel Sport 1 - 1.99 лева месечно при двугодишен абонамент и 3.99 лева месечно без абонамент.

Предвижда се цената на пълния пакет канали за месец с абонамент да бъде 2.99 лева, а без такъв – 5.99 лева.  

Ето какво се казва в съобщение на Мтел, разпространено до медиите:

Компанията Мтел стартира нов голям спортен продукт. Новият телевизионен канал на телекомуникационния гигант - Мтел Sport 1, ще предостави на зрителите незабравими спортни емоции и адреналин. Мтел създаде телевизия, която да направи спортните фенове свидетели на постиженията на звездите, на най-страхотните драми и на най-интригуващите развръзки.

Привържениците може да гледат 24 часа, с HD качество, в дома или през мобилното си устройство кралете на тениса, футбола, бойните изкуства, баскетбола и още много други пленяващи игри. Каналът е достъпен само за абонати на Мтел и ще се предлага напълно безплатно до 31.03.2017 г.

Изглежда, че това е само началото. Очаква се в близко бъдеще ТВ пазарът в България да се преобърне. Въпрос на време е и най-големите футболните първенства да бъдат взети от телекомуникационните компании.

Какво ще предава новия канал на Мтел Sport 1?

- Холандското първенство и купата на Холандия

- Руското първенство

- Украинското първенство

- Китайското първенство

- Предавания от Барселона ТВ, Аякс ТВ и Байерн ТВ

- Тенис

- Бойни спортове

- Баскетбол

- Хокей от НХЛ

- Моторни спортове

- Атлетика

Волейбол

 • Ексклузивна за България възможност да проследиш на живо мачовете от турнирите на ATP, битките в UFC, Националната хокейна лига, Евролигата по Баскетбол, турнирите от Диамантената лига по лека атлетика и много други

 • Спортни предавания, новини и истории от света на спорта. Предавания от Barcelona TV, Bayern TV и Ajax TV

 • Възможност да гледаш всичко това в перфектно HD качество и напълно безплатно до 31.03.2017 г.

 • Очаквайте скоро: Възможност да гледаш телевизията и на екрана на твоето мобилно устройство чрез услугата Мтел Now.