Параолимпиецът и трикратен световен шампион на скок дължина Михаил Христов ще награди победителите в уникалното по рода си спортно събитие на Американския университет в България. Състезанието се организира за дванадесета поредна година  и включва състезания в 16 различни дисциплини и много изненади. Олимпийските игри ще се състоят на 22-ри и 23-ти април на бейзболното игрище в парк Бачиново, Благоевград.

По традиция състезания ще се проведат в спортове като футбол, волейбол, баскетбол, лека атлетика, маратон, дърпане на въже, народна топка и много други. Най-новото попълнение сред дисциплините е плуването, което след големия интерес миналата година ще бъде проведено отново на 22-ри април в плувен комплекс „Пирин“.
Олимпийските игри на университета тази година започват с маратон, организиран със съдействието на спортен магазин „Декатлон“. Той ще започне в събота в 9:30 от пешеходната алея след бар „Шери“ към парк Бачиново. „Декатлон“ и студентският клуб канят всички жители на града, от деца до възрастни, да прекарат един слънчев спортен празник, пълен с изненади и награди, предоставени от спортната марка.

АУБГ Олимпикс организира и благотворителни инициативи в рамките на състезанието. Средствата се събират чрез продажба на тениски и чрез специално предназначени каси за дарение. Тази година инициативата е вдъхновена и подкрепена от параолимпиеца Михаил Христов, който ще награди и победителите от състезанията в неделя. Събраните средства ще подпомогнат изграждането на екосъобразна зелена сграда с ботаническа градина на покрива в София. В нея ще има специално оборудване за лекоатлети с увреждания. Сградата ще е своеобразен образователен център и ще предлага безплатни занимания по спорт за деца и възрастни.