Хилядите километри не са пречка и няма прегради, когато искаш да помогнеш на нуждаещ се. За пореден път го доказаха момчетата от Миньор (Чикаго) начело с организатора на футболния клуб Николай Василев, който движи делата и на Левски (Чикаго). Емигрантите дариха на пернишкия клуб по борба Миньор финансови средства, с които трябваше да бъдат закупени 50 нови трика за борците. Вместо това обаче, сумата се предоставя на болните Жорко и Никола.

Както вече стана ясно, 12-годишният Георги Валентинов от Перник страда от рядка форма на раково заболяване. До момента са събрани малко над 100 000 лева и лечението на момченцето е започнало. Направени са две лъчетерапии, а следващата седмица те ще продължат. Турската клиника дава едва 10% шанс за живот, но за близките на Жорко това е достатъчно, за да се борят срещу тежката диагноза. Едно обикновено главоболие се е оказало вестоносец на най-страшната диагноза - тумор. Не един, а цели три.

За лечението на Никола, който трябва да постъпи в клиниката в Германия, са необходими 100 000 лева, които вече са събрани.

Когато в Чикаго разбират за болните деца, Николай Василев и всички в клуба решават бързо да помогнат на Жорко и Никола, тъй като няма време за губене. Чикагските Миньор и Левски постоянно подават ръка на нуждаещи се хора. Вече няколко пъти сънародниците ни в САЩ помагаха и на юношата на Левски Дарин Тодоров.

Новината за болните Жорко и Никола заинтригува и Спортист №1 на България за 2013 година Иво Ангелов. Борецът показа невероятно сърце, обявявайки, че дарява на момченцата едномесечната си заплата, която получава от спортното министерство.

ЗА ЖЕЛАЕЩИТЕ ДА ПОМОГНАТ НА ЖОРКО:

БАНКОВА СМЕТКА:
IBAN: BG98FINV91501316905961
BIC: FINVBGSF
Титуляр: Георги Георгиев Валентинов