Руският гросмайстор Владимир Крамник за пореден път нападна родната звезда в шахмата Веселин Топалов и обвини мениджъра му Силвио Данаилов за "тоалетния скандал" от 2006 година.

Тогава българинът губи битката с руснака и го обвинява в чужда помощ по време на няколкото му посещения до тоалетната по време на партиите.

"След това, което наговориха и сториха Топалов и мениджърът му Силвио Данаилов, вече силно желаех да не загубя. Беше наранена моята чест. Въпреки че можех да отстъпя, взех решение да продължа. Отровиха ми живота.

За мен беше важно да накажа българина. Оттогава в шахматния свят към Топалов има много негативно отношение, дори не го канят на някои турнири. Това е петно за цял живот.

Сигурно по-гневен от него беше само мениджърът му, който беше мозъкът на целия този скандал и безобразията. Доколкото знам, с Данаилов се е заело сериозно ФБР - разследват го за неговата дейност в родната федерация и Европейската. Така че основната му задача сега сигурно е да остане на свобода", заяви Крамник пред  "Спорт Експрес".