От днес „Еврофутбол“ стартира анкетата „Спортен талант на публиката“, чрез която българският букмейкър ще финансира един състезател за неговата подготовка през годината. За целта участниците трябва да дадат своя вот на сайта на едноименната програма на „Еврофутбол“ - talanti.eurofootball.bg до 24.00 часа на 14.05.2017 г.

Всеки може да подкрепи един измежду 84-те състезателя, които са включени в допитването. Това са онези атлети, които не получиха финансиране чрез общонационалния конкурс, който се проведе от 23.01. до 28.02.2017 г. От списъка отпадат и тези с нередовни и/или липсващи документи. 

След като участникът избере своя фаворит за званието „Спортен талант на публиката“ за 2017 г., той трябва да проследи потвърждаващия линк на електронната си поща. Важно условие е, че от един имейл адрес за един участник можете да се гласува само веднъж, а харесванията във Фейсбук не влияят на резултата.

За „Спортен талант на публиката“ за 2017 гoдина ще бъде обявен този спортист, който е събрал най-много гласове. „Еврофутбол“ ще го финансира за неговата подготовка, за закупуване на екипировка, участие в състезания или за провеждане на лагери. Победителят ще получи своя символичен чек на специална церемония, датата на която ще бъде обявена допълнително.

Организаторите запазват правото си при установяване на фрапиращ опит за манипулиране на резултатите за даден кандидат, съответният да бъде дисквалифициран. Пълните правила на анкетата можете да намерите ТУК

Медийни партньори по програма „Спортни таланти“ са: сайтовете BLITZ.BG, gong.bg, viasport.bg, bgathletic.com, ngobg.info, dir.bg, actualno.com и sportlive.bg, вестниците „Еврофутбол“ и „Марица“, агенция КРОСС, както и БНР и Дарик радио.