Ужасяващо съобщение с текст: „Искам 900 000 евро или ще убия децата ви” е получила Колина – съпругата на Михаел Шумахер. 

То е било изпратено от 25-годишен мъж. Б.Х. поставил ултиматум, че ако до 31 март 2016 г. сумата не бъде преведена по банкова сметка, ще посегне на децата. Съпругата на Шуми е подала веднага сигнал в швейцарската полиция.

Служителите на реда задържали престъпника, след като са проследили данни от банковата му сметка. Мъжът се е признал за виновен, но не е могъл да обясни мотива за престъплението. За случая се разбира година по-късно.

Б.Х. е бил осъден на година и девет месеца затвор за заплахи и изнудване на семейство  Шумахер, пише „Билд”. Освен присъдата, той ще трябва да плати  глоба в размер на 4500 евро.

Седемкратният шампион от Формула 1 и съпругата му има две деца - Мик Шумахер, който вече има успехи в моторспорта, и Джина-Мария, която се занимава професионално с конна езда. Семейството живее от години в Швейцария, където шампионът се възстановява от тежкия инцидент във Френските Алпи през 2013 година.