Председателят на федерацията по художествена гимнастика Илиана Раева взе отношение по може би най-големия световен скандал в спорта. Както е известно, днес МОК ще вземе решение дали да допусне руските спортисти до Олимпиадата. Все още нищо не е ясно и целият свят тръпне в очакване за съдбата на руските състезатели. Раева категорично твърди, че допингът няма място в спорта, но да бъдат наказани невинни спортисти, е нечестно.

Ето какво написа Илиана Раева в профила си във Фейсбук:

В живота си човек има моменти, които са тест за неговата личност, морал, ценности и вяра. Такъв е моментът сега, когато Международният олимпийски комитет (МОК) обмисля пълна забрана за участие на всички руски спортисти на Игрите в Рио, след като бе публикуван втори доклад, уличаващ руската държава в подпомагане на схеми за употреба на допинг. Вярвам, че като световна и европейска шампионка, като треньор на световни шампионки, като председател на БФХГ и на световни шампионки в един от най- успешните спортове в България - художествената гимнастика, който спорт има своите шансове в Рио и е в непрекъсната конкуренция с блестящите руски гимнастички, точно в този момент трябва да кажа своето лично мнение по темата:

Допингът няма място в спорта! Категорично! Нека всички, за които е доказана употребата му, бъдат отстранени и наказани. Но да накажеш НЕВИННИ спортисти, които са тренирали години, които са доказали своята невинност нееднократно по отношение на допинга е нечестно! Те трябва да получат своя шанс и да бъдат допуснати до участие на Олимпийските игри в Рио! Не отнемайте правото им да се състезават на Олимпийските игри и да покажат на света своя талант, своята сила и своя многогодишен труд!

Не отнемайте техните мечти! Нечестно и несправедливо е!