Екатерина Атанасова записа нов голям успех, спечелвайки световните серии по джаги на маса “Леонхарт”. В битката в Санкт Вендел (Германия) се включиха общо 76 жени, а Атанасова се пребори с конкуренцията и стана №1 в света. През 2012 г. тя триумфира в световните серии на “Роберто спорт”, а през 2015-а на “Гарландо”. През 2013 г. завоюва и голямата световна титла. През 2016-а взе златния медал и на трета от световните серии от признатите маси - “Леонхарт”.

В състезанието в Санкт Вендел взеха участие над 400 състезатели от цял свят. България имаше своите представители от различни клубове по джаги в страната. Най-многобройни бяха представителите на клуб „Джагоарс” София. Българите взеха участие във всички официални и неофициални дисциплини на престижното състезание и постигнаха значителни успехи.  

Атанасова пребори всички опонентки по пътя си в елиминационната фаза и спечели златния медал при жените на световните серии на "Леонхарт" за тази година. На финала българката надви швейцарката Саманта ДиПаоло в драматична игра, след като изоставаше с резултат 0:2 игри. Екатерина  показа отново сила на духа и класна игра и успя да обърне резултата в своя полза – изравни игрите, взе категорично последния гейм и спечели с 3:2. Това е поредното златно отличие за българката и невероятен успех за страната ни.

По същото време и на същото място се проведе и Мастер турнир – състезание на мултитейбъл сред най-елитните състезатели в света. В него взеха участие трима българи – Екатерина Атанасова, Благовеста Герова и Станислав Георгиев. Атанасова се класира на четвърта позиция, а Благовеста Герова зае пето място.

В първия ден от международния турнир в Санкт Вендел се проведе отборно състезание. В него българите се представиха с три отбора. Отборът от джагоарите Юлиан Пенев, Марио Томов, Максимилиян Бояджиев и Евтим Янков се класира девети в семи-про категорията, а „Хипнотизиращите ангели” – Иво Пиларски, Мито Митов, Станислав Найденов, Йордан Зайков спечелиха първо място в руки категорията. Така още в първата изиграна дисциплина нашите състезатели спечелиха медали и купа от международното състезание.

В дисциплините по единици при мъжете най-добри резултати сред българите достигнаха Юлиан Пенев, Иво Пиларски и Станислав Георгиев, които се класираха в про категорията и достигнаха до 65 позиция. Йордан Зайков се класира седемнадесети в семи-про. При жените Екатерина Атансова е първа в про категорията, Благовеста Герова е девета, а Деметра Блажева зае пета позиция в семи-про. При децата българинът Денис Бисеров грабна бронзовия медал в про категорията, а Марио Томов се класира девети.

В очакване сме на поредното яветовно първенство, което ще се проведе в България – Roberto Sport Sofia International Series 2016 – от 28 до 30 октомври в зала "Фестивална".