Бадминтонът се завърна в спортния календар на ваканционно селище Албена. В курорта се проведе отборното първенство на „Б“ група, като първите два тима при мъжете и жените получиха квоти за „А“ група. Столичният клуб Левски (Люлин) зае първата позиция при мъжете в конкуренцията на девет състава, а при жените шампионки станаха ВИАС (София). И в двата пола състезателите на Ракетлон (Варна) постигнаха голям успех, заемайки втората позиция и получавайки квоти за елита в следващия отборен шампионат.

След състезанието националният селекционер Орлин Цветанов поздрави домакините от Албена за чудесните условия.

„Отборните първенства на „Б“ група преминаха на много високо ниво. Домакините спечелиха нашето доверие с прекрасните условия. Още тази година ще направим лагер на националния отбор, а с отношението си към спорта колегите от Албена показаха, че са готови и за по-големи първенства“, коментира националният треньор Орлин Цветанов, който зад гърба си има шест Олимпиади.

„За нас това беше максималният успех. Момчетата се представиха много добре. Бяха в тежка група. Накрая загубиха от отбора, който догодина може би ще бъде първи и в „А“ група", каза треньорът на Ракетлон (Варна) Ирена Атанасова.

"Залата е прекрасна. Условията са много добри и всички останаха доволни.  Тук спокойно може да се направят 10 корта, а това позволява да се провеждат балкански и европейски първенства по бадминтон. Успехът, който клубът ни постигна в Албена, е много голям за варненския бадминтон“, добави Атанасова.