ЦСКА победи с 2:0 Струмска слава (Радомир) като гост на своя стадион "Българска армия" в мач от 18-ия кръг на Югозападната "В" група. Точни за 25-ата поредна победа на "червените" във всички турнири бяха Борис Галчев малко преди почивката и Преслав Йорданов в 91-ата минута.

Избраниците на Христо Янев бяха максимално затруднени от вратаря на Струмска слава Радослав Костадинов, който спаси много положения, но все пак допусна два гола и "армейците" заслужено ликуваха. Победата е 17-а поредна за ЦСКА в Югозападната "В" група.  

Натискът на "армейците" даде резултат чак в 44-ата минута. Капитанът Борис Галчев откри резултата с удар от дъгата на наказателното поле, след което отиде при транспаранта с лика на Трифон Иванов, разпънат на оградата. Галчев беше последван от съотборниците си и всички заедно отдадоха почит към починалия герой от САЩ`94, поглеждайки към небето. Второто попадение във вратата на Струмска слава падна чак в добавеното време, когато Преслав Йорданов беше точен с глава.

За мача тази вечер играчите на ЦСКА бяха с черни фланелки заради кончината на Туньо. "Гостите" имаха солидна подкрепа от трибуните - 6000 "армейците", които за пореден път впечатлиха с хореографията си.

Срещата започна с минута мълчание в памет на починалия на 13 февруари легендарен футболист на България и ЦСКА. Феновете издигнаха огромен транспарант с лика на Туньо, а фланелката с №3 беше закачена на скамейката на "червените".

В третата минута играта беше прекъсната и отново беше отдадена почит на железния защитник. Всички на "Армията" бяха на крака и ръкопляскаха, като публиката пееше неговото име.

СТРУМСКА СЛАВА - ЦСКА 0:2
0:1 Борис Галчев (44), 0:2 Преслав Йорданов (90+1)

Двубоят по минути:
* Минута мълчание в памет на железния Трифон Иванов. Всички на стадиона са на крака и ръкопляскат.
1 - svirkata.jpg Начало на мача.
3 - Играта е прекъсната за кратко, за да се отдаде отново почит на легендарния номер 3 Трифон Иванов. Всички на "Армията" са на крака и ръкопляскат, публиката пее неговото име.
31 - Играчите на ЦСКА все още не са отправили точен удар към вратата на Струмска слава.
37 - Неуспешен опит за задна ножица на Самир Аясс.
44 - topka.jpg ГОООЛ! ЦСКА повежда с гол на Борис Галчев. Капитанът на "армейците" откри резултата с удар от дъгата на наказателното поле, след което отиде При транспаранта с лика на Трифон Иванов, разпънат на оградата. Галчев беше последван от съотборниците си.
45+1 - Вратарят на ЦСКА Анатоли Господинов изчисти топката с глава, след като тя беше насочена към вратата му, но той излезе напред и изчисти.
45+2 - Край на първото полувреме.
------
46 - svirkata.jpg Начало на второто полувреме.
52 - Борис Галчев стреля от пряк свободен удар, пращайки топката в аут.
61 - Пропуск на Момчил Цветанов.
70 - Преслав Йорданов се озова на добра позиция, но пропусна да вкара.
73 - Преслав Йорданов отправи добър удар към вратата на Радослав Костадинов, но юношата на ЦСКА отчая нападателя на "червените".
84 - Силен изстрел на Николай Цветков е спасен от Костадинов.
90+1 - topka.jpg ГОООЛ! Преслав Йорданов направи 2:0 за ЦСКА, след като с глава засече топката във вратата на Струмска слава.
90+4 - Край на мача. ЦСКА победи Струмска слава с 2:0.

ЦСКА: Анатоли Господинов, Кирил Динчев, Ангел Грънчов, Божидар Чорбаджийски, Виктор Райчев jalt.jpg, Йордан Йорданов, Самир Аясс (77 smqna.jpg Петър Витанов), Борис Галчев jalt.jpg topka.jpg, Станислав Маламов (89 smqna.jpg Костадин Хазуров), Момчил Цветанов (63 smqna.jpg Николай Цветков), Преслав Йорданов topka.jpg
Резерви: Стоян Колев, Александър Александров, Павел Головодов, Петър Витанов, Милен Кикарин, Николай Цветков, Костадин Хазуров
Треньор: Христо Янев

София, ст. "Българска армия"
Съдия: Вангел Вангелов

КУПА НА БЪЛГАРИЯ - СЕЗОН 2015/2016

ЮГОЗАПАДНА "В" ГРУПА