ЦСКА пусна за първи път кръв във „В” група. Нищо сензационно не се е случило. Рано или късно „червените” все щяха някъде да се препънат, па било то и във „В” група.

Някои от по-взискателните фенове обаче побързаха да критикуват отбора. Че в Югозападния ешалон имало само два стойностни тима, Витоша (Бистрица) и Сливнишки герой, и че ЦСКА паднал от единия. И не се знаело как ще завърши с другия съвсем скоро, когато предстои мач помежду им.

Всичко това е вкарване на излишно напрежение. Изводът от снощното 2:2 със Сливнишки герой е следният – ЦСКА имаше нужда от подобно изтрезняване месец преди най-важния мач. Преди финала за Купата на България.

Не че „армейците” са летели кой знае колко високо в розовите облаци през последните 8-9 месеца. Просто подобни двубои служат като сигнална лампа. Карат те да си вземеш поука и да стъпиш здраво на земята.

Така че въпросното препъване може да се окаже плюс за момчетата на Христо Янев в навечерието на голямата битка с Монтана. По-добре се подхлъзни сега, а не в мача на годината.
МИХАИЛ ДОКОВ/БЛИЦ