АНКЕТА: Одобрявате ли Наско Сираков за шеф в ЦСКА? 

Информацията, че Наско Сираков може да заеме ръководен пост в ЦСКА разцепи "червените" привърженици, разбра БЛИЦ. Част от феновете са склонни да приемат подобен ход на ръководството заради сериозните аргументи в подкрепа. Шефовете са обяснили, че Наско Сираков е единственият, който може да защитава интересите на ЦСКА в Изпълкома на БФС. Но не това е най-важното. Сираков отдавна се наложи като най-добрия ръководител, когато разполага с цялата спортно-техническа власт. Именно това е козът на ръководството на ЦСКА - да привлече силен човек в ръководенето на спортната материя в Борисовата градина.

Другата част от феновете съвсем резонно се противопоставят на подобен ход. Основният им аргумент е историческото съперничество и според тях невъзможността Наско да бъде приет като част от клуба с оглед миналото му, свързано с Левски.

Близки до "червените" обаче припомнят някои бивши назначения в ЦСКА. Например с Георги Йорданов-Ламята, Божидар Искренов или Георги Василев-Гочето, който бе и на "Герена". В случая обаче Сираков е емблема на "сините" и все още не е ясно дали въобще има шанс да заработи на "Армията".

Според източници на БЛИЦ среща между ръководството на ЦСКА и феновете, на която е било отправено това предложение, е имало, но самият Наско с нищо не е ангажиран към този момент. Екипът ни потърси "синята" легенда, но не бе открит за коментар.