ЦСКА отстъпи с 2:4 пред двукратния шампион на Русия - Рубин (Казан). Контролата се игра в Испания, а головете за "червените" отбелязаха Станислав Манолев и Руи Педро. За победителите се разписаха Жонатас, Оздоев, Ахметов и Цакташ.

Футболистите на Стамен Белчев започнаха по-добре срещата, а средата на първото полувреме се развихриха и нанизаха два бързи гола. В 24-ата минута Манолев се възползва от отличен извеждащ пас на Рубен Пинто и останал очи в очи с руския страж не сгреши.

В 32-ата минута ЦСКА удвои преднината си. Руй Педро пое топката отляво на границата на наказателното поле и след великолепен параболичен диагонален изстрел намери далечния ъгъл на Рижиков за 2:0.

Футболистите от Русия се втурнаха да намаляват изоставането си и набързо отбелязаха два гола. В 34-ата минута  Жонатас завърши майсторски добра атака отляво и направи 1:2. В 41-ата минута Оздоев изравни, реализирайки с глава след центриране от корнер.

През второто полувреме Рубин излезе с изцяло подменен състав, докато Стамен Белчев смени почти целия си тим в 60-ата минута.

В 71-ата минута Рубин осъществи пълен обрат след гол на Ахметов, който се възползва от груба грешка на българската отбрана и останал сам срещу Китанов вкара в долния десен ъгъл.

В края на срещата резервата Мию Цакташ вкара четвърти гол за Рубин и оформи крайното 4:2 в полза на руския тим.

Стамен Белчев обаче има повече поводи за притеснение заради контузиите, които получиха негови футболисти. Цели трима играчи на "червените" пострадаха в двубоя, а най-тежко е състоянието на Станислав Манолев, който счупи лявата си ръка в областта на лакътя.

ЦСКА - Рубин 2:4
1:0 Станислав Манолев (24), 2:0 Руи Педро (32), 2:1 Жонатас (34), 2:2 Оздоев (41), 2:3 Ахметов (71), 2:4 Цаткаш (90)

 

Следете с БЛИЦ: Tрансфери и зимна подготовка
Всичко за Първа лига
Tелевизионната програма на Първа лига