Капитанът на ЦСКА Борис Галчев коментира след спечеления финал за Купата на България - 1:0 над Монтана, че „армейците“ са доказали, че пътят е в българските футболисти.

„Заслужено спечелихме. Не беше никак лек. Монтана игра доста добре“, коментира Галчев.

„През този сезон доказахме, че пътят е в българските момчета. Не мога да коментирам дали ще бъдем в "А" група“, добави капитанът на ЦСКА.
„Около ЦСКА се създава много напрежение. Според мен най-трудният момент мина. Показахме, че ЦСКА е жив, че този отбор има карма. Радвам се, че останах в клуба“, каза Галчев.

"Това е финал. Който направи грешка, губи. Радвам се, че Монтана направи грешка. Оттам нататък не трябваше да допуснем гол и го направихме", продължи халфът.

"Ако си сменим фланелката и играем в друг отбор, няма да е същото. Публиката е 12-ият играч всеки път. Радвам се много, че ЦСКА успя с тези футболисти, а не със Сульо и Пульо, с извинение, идват от Танганайка и не знаят какво правят тук", критикува Галчев.

Относно бъдещето на ЦСКА, той коментира: "Искам да играем в "А" група, но да стане по законен начин. Ще има много коментари от всички. Тези хора са заслужили парите си и трябва да вземат поне някаква част. Това не зависи от мен. Днес ме има, утре ме няма. С никой не сме говорили за бъдещето. Само трябваше да спечелим финала. Дай Боже ЦСКА да е в "А" група. "А" група е нищо без ЦСКА."

"По-обедините фенове и ръководство не съм виждал. Може би добре стана така. Преди беше един хаос. Александър Томов трябва да си вземе поука. Ако беше взел само български момчета, с една стратегия за 10 години, щеше да е на печалба, да играе всяка година в Лига Европа. Не в съблекалнята да се говори на английски, на португалски, а ние българите... Виждате, че все по-малко българи играят в "А" група. Националният отбор вижте колко време не можем да се класира на голямо първенство. Без силен Левски и ЦСКА националният отбор е нищо", допълни емоционалният Галчев.

 

 

 Резултати, голмайстори и програма на Купата на България - ТУК !!!