Пътищата на големия талант Павел Головодов и ЦСКА по всичко изглежда, че се разделят, колкото и това да не се иска на самия играч и на голяма част от феновете на клуба. 18-годишният футболист не замина днес с дублиращия отбор на "червените" за лагера в Тетевен, а малко след това от "Армията" разпространиха своята позиция, изразявайки огорчение от действията му, определяйки ги като "неморални и срамни".

БЛИЦ се свърза с Головодов, който обаче на този етап категорично отказва коментар.

От няколко сигурни източника научихме истината за големия талант и ЦСКА, като на бял свят излизат странни факти. Оказва се, че Головодов няма подписан професионален договор с родния си клуб, въпреки че навърши пълнолетие на 28 юни. 18-годишният талант често опитвал да разбере кога най-после ще подпише, но на "Армията" все намирали как да се оправдаят и го размотавали.

В последните няколко месеца Павел не е получил нито лев от шефовете си. А за пълен сирак като него, издържащ и по-малкия си брат, е изключително важно да изкарва пари от работата, която практикува - в случая футболът. Головодов не е очаквал, че на "Армията" ще му обърнат гръб в тежкия за него момент - след като първо загуби майка си, а след това и баща си. За капак дори му беше наложена парична глоба, която се чудел как да плати. Талантът беше санкциониран заради "системно нарушаване на спортния режим, спортния морал и етиката". Така от "Армията" мотивираха решението си след отстраняването на Головодов от втория отбор през септември.

Павел си взел поука, намалил нощните похождения, но след като отново заиграва, усеща, че в ЦСКА вече не гледат сериозно на него. Замисля се дали изобщо има смисъл да продължава в родния си клуб.

В последните дни Головодов постоянно разпитвал треньора си Ивайло Станев какво се случва и ще получи ли най-после пари. Наставникът на юношеския отбор на ЦСКА надигал рамене и му отговарял, че не може да му отговори на този въпрос.

На "Армията" така и не предлагали договор на Головодов, който трябваше да подпише още при навършването на 18 години през лятото. Талантът сериозно се опасявал какво би се случило, ако недай си Боже се контузи тежко и как би се справил, ако му се наложи сам да плаща последваща евентуална операция.

При очертаващата се раздяла с ЦСКА Головодов ще трябва добре да помисли за бъдещето си. Не е тайна, че е апетитна хапка за клубовете, като най-сериозен интерес към него проявяват Лудогорец и Славия. Головодов иска да бъде на място, където е желан. Защото на "Армията" явно не го искат, след като месеци наред не му предлагат договор, а и не му дават пари.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ