Еквадор си осигури място на четвъртфиналите на Копа Америка 2016, след като в мач от Група „В“ се наложи с убедителното 4:0 над аутсайдера Хаити. Енер Валенсия от Уест Хям затвърди прякора си Супермен, като се отличи с един гол и две асистенции.

След като направиха равенства в мачовете си с Бразилия и Перу, „жълтите“ знаеха, че победа с повече от два гола разлика над Хаити ще им гарантира място в елиминационната фаза.

Преследването на повече реализирани попадения даде резултат в 11-ата минута, когато Енер Валенсия изпревари защитата на хаитяните, за да овладее пас на Кристиан Нобоа и след това да стреля точно във вратата.

Девет минути по-късно Хайме Айови удвои след асистенция на играча на Уест Хям. Последваха силни минути на националния отбор на Хаити, който обаче не стигна до попадение във вратата на Еквадор.

Вместо това „гренадирите“ получиха трети гол в 57-ата минута, реализиран от Нобоа. В 78-ата Супермен записа втората си асистенция, след като подаде за попадението на съфамилника си Антонио Валенсия от Манчестър Юнайтед.

Така Еквадор си гарантира второто място в групата и на четвъртфиналите ще играе срещу САЩ. Хаити приключва участието си на Копа Америка 2016 с три загуби и голова разлика 1:12.