С голове в края на Рафаел Маркес и Ектор Ерера Мексико стигна до победата с 3:1 над Уругвай в мач от Група „С“ на Копа Америка 2016, който се игра в Глиндейл (щата Аризона).

Автогол на Алваро Перейра още в четвъртата минута даде на мексиканците аванс в резултата, а неприятностите за Уругвай не свършиха дотук. Точно преди почивката тимът на Оскар Табарес остана с човек по-малко, след като халфът на Фиорентина Матиас Весино получи червен картон.

В 73-ата минута и мексиканците останаха с 10 души, след като Андрес Гуардадо получи втория си жълт картон в мача. Само минута по-късно капитанът на „селесте“ Диего Годин изравни с точно изпълнение на фаул.

Пет минути преди края 37-годишният капитан на „ацтеките“ Рафаел Маркес възстанови аванса на тима си със силен удар, а в добавеното време Андер Ерера с глава подпечата успеха на мексиканските национали.

Успехът с 3:1 означава, че серията на тима на Хуан Карлос Осорио без допуснат гол стигна своя край. Въпреки това Мексико продължава без загуба вече 20 мача, като записа победи в последните си 10 срещи.

Следващият двубой на „ацтеките“ на Копа Америка 2016 е на 10 юни в 5:00 часа сутринта българско време срещу Ямайка в Пасадина. Малко по-рано Уругвай играе с Венецуела във Филаделфия.

Всичко за Копа Америка 2016 в специалния сайт на БЛИЦ СПОРТ