Треньорът на Кубрат Пулев - Ули Вегнер, коментира предстоящия двубой със Самюел Питър на 3 декември в "Арена Армеец". Според специалиста Кобрата е демонстрирал изключително усърдна работа в последните седмици и подготовката му е наистина на високо ниво.

"Неговата подготовка беше усърдна и качествена. Знаем, че сме поели голяма отговорност. Най-важното в този момент е той да се представи убедително. Кубрат е много добре подготвен. Впечатлен съм и от неговия интелект и от начина, по който обработва информацията. Впечатлен съм от неговата голяма способност и ориентираност към резултатите. Смятам, че той ще стане световен шампион. Имаме добрите предпоставки за това”, коментира Ули Вегнер.

„Смятам, че за това време ние наблюдавахме много записи на Питър, направихме необходимите анализи. Той е състезател, който не трябва да се подценява”, добави треньорът.

„Учудвам се, въпреки че от дълги години съм треньор, как се държи той. Важна за него е световната титла и аз намирам това за прекрасно. Впечатлен съм от това как бе посрещнат на летището. Това за него е от изключителна важност”, каза още опитният специалист.

„Той заслужава световната титла. Качеството, което показва е налице. За мен е предизвикателство да му помогна да реализира целите, които има”, категоричен бе Ули Вегнер за Кубрат Пулев.