Треньорът на Дерек Чисора – Си Джей Хюсейн, се изказа доста оптимистично и прогнозира бърз край на предстоящия сблъсък срещу Кубрат Пулев. Двубоят е на 7 май в Хамбург, а двамата боксьори вече си размениха реплики и заплахи чрез социалните мрежи.

„Ако е напълно концентриран и се придържа към нашата тактика, Пулев няма въобще да знае какво му се е случило. С нашата подготовка, която проведохме през изминалите седмици в Калифорния, имам много добро предчувствие, че така ще се случи. При Дерек има само един критерий, който решава за победа или загуба, и това е главата му”, коментира Си Джей Хюсейн шансовете на Чисора преди сблъсъка в Хамбург.

„Респектът е тук. Оценявам при всички случаи това, което сме видели в миналото от българина. Пулев се боксира почти винаги в своя стар и скучен аматьорски стил. Той владее точно три удара – прав удар с водещата ръка, ляво кроше и десен прав. От всички тези най-добър му е винаги ударът с водещата ръка. Дори Дерек да забрави и по-голямата част от своя арсенал от удари, винаги ще има нещо в повече от Пулев”, допълва треньорът за качествата на най-добрия български професионален боксьор.

„Ще се смеете, но ще ви разкрия как ще изглеждат нещата. Подвижността на Дерек и вариациите от удари ще имат ефект за крайния изход. Той ще влезе в близка битка с Пулев, който освен правите си удари с водещата ръка, всички останали ги телеграфира. В тези ситуации Пулев е безпомощен и Дерек ще има лек мач. Ако всичко е по план, Чисора ще повали бързо Пулев на пода”, убеден е наставникът на британеца.

„От мен да мине, може и цялата публика да е българска и да ни освирква. Точно такова нещо надъхва Дерек. Колкото повече фенове има срещу него, толкова повече се събужда животното в него. Дерек си мислеше, че битката ще е в България и дори така желаеше. Тогава щеше да се види колко се надъхва и как се боксира в клетката на лъва”, казва още Си Джей Хюсейн, за когото дори вече е ясна и следващата цел на Чисора, а именно да се боксира за световна титла срещу Джошуа Антъни.

„Сега Джошуа е шампион на IBF. Всичко е перфектно. След като победи Пулев, Дерек ще получи шанс за двубой срещу Джошуа и да напусне ринга като световен шампион. Нашата цел са големите битки”, завършва наставникът на Дерек Чисора.