Европейският шампион по бокс в категория до 48 килограма Даниел Асенов призна, че трудно се адаптира към стила на новия треньор на националите – кубинеца Хосе Еухенио Солер Арате и този стил не му харесва.

"Малко по малко се опитвам да се адаптирам към новия треньор Хосе Еухенио Солер Арате, но няма как да станем кубинци за толкова кратко време. От 8-9 години съм с този стил и няма как да го променя изведнъж. Правим трудни упражнения и на мен може би този стил не ми харесва. Всички треньори от националния отбор, с които съм говорил, ми казват: Прави това, което ти казва кубинецът, но не забравяй и стария бокс, защото с него стана европейски шампион", каза боксьорът, известен като Тайсъна от Кукорево.

"Първият ни лагер на Белмекен мина много добре, сега сме на лагер на "Дианабад". На турнира "Странджа" се надявам минимум на финал, но ще видим дали ще се получи. Няма да е никак лесно, тъй като ще има много силно участие", сподели още Асенов в "Закуска за шампиони" в Пресклуб "България".

"Много ми е рано за професионален бокс. Ако участвам на Олимпийските игри в Рио, искам първо да видя как ще се представя там. След това ще обсъдим с треньорите дали да стана професионалист или да продължа още един олимпийски цикъл”, завърши европейският шампион.