Световният шампион на WBC (Световния боксов съвет) в супертежка категория Дионтей Уайлдър надъха своя сънародник Ерик Молина за победа срещу британеца Антъни Джошуа. Американецът се изправя срещу световния шампион Джошуа тази събота в Манчестър. За британеца това ще бъде втора доброволна защита на титлата му в супертежка категория на Международната боксова федерация (IBF).

Както е известно, най-добрият български професионален боксьор Кубрат Пулев е претендент №1 на IBF и очаква да се изправи срещу световния шампион.

"Молина може да спечели. Той има сърце и воля, а това е всичко, което му е нужно. Хората казват, че техниката и опитът играят важна роля, но аз не го вярвам. По време на кариерата си съм победил много противници, които са били по-технични от мен. Така че аз не вярвам това да е определящо. Убеден съм, че волята, характерът, самочувствието и сърцето са оръжията, които ти помагат да печелиш битки”, сподели Дионтей Уайлдър в подкрепа на Ерик Молина.

„Мисля, че изходът от мача между Молина и Джошуа може да се реши в по-късните рундове или след съдийско решение. Нека видим какво ще се случи. Аз се бих с Ерик и мога да кажа, че той е един от най-добрите и най-трудни противници. Знаете, Джошуа не е много гъвкав боксьор”, допълни американецът.