След успешния старт на новия сезон на Elite Fight Night (EFN) за 2016-та с грандиозна галавечер в Бангкок на 12 август, следващата спирка на турнира е на 24 септември в София с EFN 7 в "Арена Армеец".

В събитието ще има зрелищни двубои по правилата на муайтай и ММА. Победителят от турнира между 4-ма боеца по правилника на муайтай ще си заслужи място в престижния финал за Купата на краля в Банкок на 5 декември.

Четиримата избраници, които ще се бият в София са:

Марчин Лепковски - Полша

Владимир Конски - Словакия

Сайфула Хамбаходов - Чечня

Глигор Стоянов - Швейцария

Освен квалификациите ще се проведат и супердвубои между български и чужди муайтай бойци:

Йордан Янков (България) - Игор Данис (Словакия) до 80 кг

Даниел Илиев (България) - Йонеску Козмин (Румъния) до 86кг

В турнира ще се проведат и квалификациите за финала на ММА турнира Road to Abu Dhabi Warriors, като 8 боеца ще се изправят един срещу друг в 4 битки. И четиримата победители ще заслужат мястото си във финала на Abu Dhabi Warriors в столицата на Обединените арабски емирства на 22 ноември.

Организирането на ММА двубоите се ръководи от Христо Христов и Любомир Геджев, които стоят зад едни от най-успешните ММА състезания у нас.

Elite Boxing вече има няколко проведени събития в Европа, след като стартира дейността си през 2010-та. Компанията от Банкок обикновено избираше Германия като дестинация на турнирите си. Причините този път София да бъде столицата-домакин са няколко. "Имаме сериозна основа в България," обяснява съоснователят на Elite Boxing - Толи Макрис. "Разработваме я от няколко години. Нашият партньор там е Кирил Пенджуров, с когото имаме две зали в България - една на Черно море и една в София, така че беше логично да направим събитието си именно там."

Освен приятелската връзка, градът се очаква да бъде спортен център в идните години. "София е избрана за Европейска столица на Спорта за 2018, така че ще се стремим да увеличим присъствието си там, като започнем с EFN 7." Като част от това EB води преговори за провеждане на европейския шампионат на IFMA (муайтай с аматьорски правилник) през 2018.