Собственикът на промоутърската агенция "Зауерланд" - Кале Зауерланд, зарадва българските фенове на бокса със страхотна новина малко преди началото на битката на Кубрат Пулев със Самюел Питър в "Арена Армеец". Германецът разкри, че е впечатлен от атмосферата в София и ако след равносметката шоуто покрие очакванията, още догодина ще има нова боксова вечер от подобен ранг в столицата ни. И дори може да има и битка за световната титла.

"Фантастична е атмосферата тук. Ние промотираме из целия свят - Англия, Германия, Скандинавия. Но феновете тук са невероятни и са готови дори да свалят покрива. Страхотно е", заяви Кале Зауерланд пред колегите от Диема Спорт, излъчващи директно боксовата галавечер.

"Първо трябва да видим резултатите от тази вечер. Тервел направи страхотен мач. Кубрат трябва да направи шоу и да зарадва феновете. Тук сякаш играе националният отбор на България. Ако наистина стане шоу, ние ще се завърнем", добави промоутърът и зарадва феновете у нас.

Той се изказа ласкаво и за Тервел Пулев, който дебютира с нокаут на професионалния ринг. Кале Зауерланд даде индикации, че ще работи и занапред с по-малкия от братя Пулеви. "Мисля, че Тервел е невероятен боксьор още от аматьорите, ще видим как ще се развие като професионалист. Съперникът му не беше велик, но той го разкъса на парчета. Ще говорим с Тервел, бих искал да го промотирам в България. Мисля, че можем да направим страхотни мачове тук, дори и да докараме мач за световната титла тук", завърши Кале Зауерланд.