Председателят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова изпрати поздравително писмо до Кубрат Пулев за спечелената европейската титла по бокс в тежка категория. Бившата лекоатлетка акцентира върху мощния социален ефект, който предизвиква Пулев с появата си на ринга и особено с победите си там .

Ето писмото:

"Поясът на европейски шампион е ново доказателство за силата, потенциала и таланта на нашата нация. Стореното от Вас и спечелването за втори път на европейска титла идва да затвърди името и престижа на изключително успешната българска боксова школа, която отново показа, че е сред най-силните на планетата.

Бъдете все така целеустремен към световния връх. Победите Ви са мощно вдъхновение за много сънародници, а Вашите силно патриотични послания непрекъснато повдигат мощно духа и самочувствието на всеки българин. Надявам се тази европейска титла да бъде една голяма и важна стъпка към следващи успехи, сред които със сигурност е и поясът на световен шампион в професионалния бокс.

Желая Ви много нови победи и да запазите това прекрасно умение да зареждате всички край Вас с положителна енергия, приятни емоции и неизчерпаем патриотизъм.

Бъдете здрав, все така борбен и непримирим!" 

 ВСИЧКО ЗА МАЧА КУБРАТ ПУЛЕВ - ДЕРЕК ЧИСОРА - ТУК !!!