Европейското първенство по ММА, чийто домакин за първи път е София, беше открито със страхотно шоу в хотел "Маринела". Най-мащабното събитие от календара на смесените бойни изкуства у нас беше уважено от министъра на младежта и спорта Даниела Дашева, както и от президента на Световната федерация по ММА Керит Браун.

Турнирът, на който медиен партньор е БЛИЦ СПОРТ, ще се проведе от 29 март до 2 април. В него участие ще вземат над 350 бойци от 30 държави. България ще бъде представена от 17 състезатели.

Официалният старт на надпреварата беше даден с церемония, в която блеснаха фолклорна формация от гайдари и ансамбъл по народни танци. Чуждестранните бойци, които бяха заели местата си в залата, не скриха възторга си от видяното и не спираха да снимат с телефоните си.

"Искам да благодаря на всички, които положиха огромни усилия, за да спечелим домакинството на такъв голям форум. Благодаря и на нашите партньори, без които трудно бихме се справили с организирането на събитие от такъв калибър. Надявам се догодина да сме домакини и на световното първенство", каза при откриването президентът на родната федерация Станислав Недков - Стъки.