Боксовата легенда Серафим Тодоров даде своите съвети към Кубрат Пулев за предстоящия мач в събота мач за европейската титла срещу Дерек Чисора.

“Като го гледам Кубрат Пулев стои много добре, подготовката му е много добра. Аз бях с него на лагер в Белмекен, видях, че си подобри играта, стана много по-разнообразен боксьор. Подобри си техниката, ударът му стана по-плътен. Чисора съм го гледал как играе и виждам, че нашият може да си го победи”, заяви Тодоров пред „Гонг“.

“Исках да му дам моите съвети. Трябва да води плътен бокс с Чисора. Много плътен и добре да държи дистанцията с предната ръка. Чисора ще се опита на близък бой, но Пулев не трябва да го допуска, да не приема близкия бой! Ще трябва да направи добра дистанция! Плътна лява ръка и хубави контриращи, здрави удари и крошета, за да го върти в играта. Чисора е по-нисък от него и ще се опитва с резки, съкрушителни удари. Мисля, че нашият ще го победи. В момента стои много по-добре от Чисора,” допълни Сарафа.

„Това с пресконференцията - те така го правят. Не е много добре от страна на Чисора, да направи такава простотия. Това не трябва да го правят, но те гледат да стават по-интересни, да правят шоу. Правят го нарочно да разконцентрират съперника. Да му повлияят на нервите, психиката. Чисора нарочно го прави,” допълни олимпийският вицешампион от Атланта'96.

„Ще гледам мача у дома, на спокойствие. Защото като седна с мои приятели... Нали знаете, че българите всичко разбират, всичко знаят и коментират. А аз се дразня. Те не разбират бокса, а много коментират. Затова самичък ще гледам спокойно и ще се моля нашият да победи. Дано Господ е с него“, завърши Серафим Тодоров.