Очакваният с нетърпение от боксовите фенове в цял свят голям сблъсък между Антъни Джошуа и Владимир Кличко за световната титла в тежка категория на няколко различни версии ще се състои на 10 декември и ще бъде за 30 милиона паунда, разкриват британските таблоиди „Телеграф” и „Мирър”.

Официално битката ще е за пояса във версия IBF (Международна боксова федерация), но победителят ще наследи и поясите на британеца Тайсън Фюри във версии WBO (Световна боксова организация) и WBA (Световна боксова асоциация).

Фюри сам се отказа от поясите си, спечелени след победа над Кличко през ноември миналата година. 28-годишният боксьор отлага два пъти защитата на титлите си, а през септември се провали на допинг тест. Британецът даде положителен резултат за употреба на кокаин и по-късно само призма за употреба на наркотици, които му помагали да преодолява депресивни състояния.

Очаква се в близките дни от щабовете на Антъни Джошуа и Владимир Кличко официално да потвърдят датата за сблъсъка помежду им, както и къде ще се проведе срещата. Първоначално бе планирано това са се случи в O2 Arena в Лондон, но на 10 декември там има концерт на групата „Меднес”, а седмица по-късно и на „Фет Бой Слим”. Така като вариант остава „Манчестър Арена”, където трябваше да се състои реваншът между Фюри и Кличко.