Най-добрият български боксьор Кубрат Пулев получи наградата си за Спортист на месец декември. Кобрата грабна отличието заради успешната защита на интерконтиненталната титла срещу нигериеца Самюел Питър.

"Благодаря за наградата. Уважавам и оценявам малките жестове. Двубоят със Самюел Питър не беше просто един мач. Това беше двубой за Интерконтиненталния пояс, до който стигнах благодарение на много труд през годините. Получи се добър мач, който се разви по най-добрия начин".

"Това не е единственият път, в който ще играя в България. Водим преговори и вероятно още следващия или по-следващия ми мач отново ще бъде на родна земя. Ще видим как ще се размесят картите. Всичко е въпрос на преговори, интереси и много пари. Но през месец април е напълно възможно да се случи такъв мач за мен в София".

"Имам още 1-2 стъпки до бой за световната титла. Ще направя всичко възможно, за да стигна до такъв мач. Нямам претенции за съперник".

Относно предстоящия сблъсък между Антъни Джошуа и Владимир Кличко на 29 април, Кобрата заяви: "Виждате, че всичко е интереси и движение на интересите. Това, което е последно, е че чакаме боя между двамата. Победителят е задължен да играе с мен. Така че, към края на годината трябва да има един такъв мач".