Съперникът на Кубрат Пулев - Самюел Окон Питър предизвика куп коментари преди битката си с Кубрат Пулев (тази вечер след 23:00 часа). Роденият в Нигерия боксьор все още е непознат за родните фенове, макар да се е бил с двамата братя Кличко.

Мениджър на Нигерийския кошмар е Българския Дон Кинг, както наричат Ивайло Гоцев, забелязал таланта на Питър на Олимпиадата в Сидни през 2000 година, след което започва кариерата му на професионалния ринг срещу друг българин - Георги Христов.

Кошмара е непобеден в 24 мача, когато се изправя срещу добре познатия у нас Владимир Кличко. След като губи от украинеца, Питър записва нови шест победи, за да претърпи поражение от другия брат Кличко - Витали.

Питър е роден за ринга и битките са в кръвта му, тъй като е племенник на известния в миналото кечист - Силния Юти, но избира футбола за свой първи спорт.

Кариерата му обаче не тръгва по план, а и баща му решава да му подсигури бъдеще с професия и го изпраща в технически колеж, където да го подготвят за автомеханик.

Прякора Кошмара също е нещо, на което Питър явно държи, тъй като се твърди, че роденият в Нигерия боксьор е поискал бой през 2009 с американския боксьор Крис Ареола - Кошмара, за да решат кой да използва прозвището.

Битка между кошмарите все пак има, но не с Ареола, а със Северния кошмар Робър Хелениус, който нокаутира Питър и го отказва от бокса за три години (2011-2013).

Последният мач на Питър преди битката с Пулев е от октомври тази година, когато побеждава мексиканеца Хуан Карлос Салас. Нигерийския кошмар идва в София с 36 победи (29 с нокаут) и 5 загуби в 41 мача.

Роденият в Нигерия боксьор вече показа сериозна амбиция да победи Пулев, след като отслабна драстично и тежи само с 8 килограма повече от Кобрата преди мача. За това явно му помагат и религиозните възгледи - краен христианин, който не пие и не пуши.