Отборът на "БКА - ИКО България", начело с Шихан Емил Костов се завърна от 31-вото Европейско Първенство, което се проведе на 20 и 21 май в Лион, Франция. Богомил Костов, който се съревноваваше при юноши 12-13 г., изигра оспорван финал срещу представител на Русия. След едно продължение победата бе отсъдена за опонента му. Богомил се класира също трети на дисциплина ката. Останалите състезатели на "БКА - ИКО България" отпаднаха на квалификациите, като първия ден Симона Стоименова загуби от състезателка на Полша, а Живко Желев (мъже +35г.) от представител на Русия.

Вторият ден от Европейското бяха двубоите при мъжете и жените.

От българска страна имаше две участнички. Събина Жекова отпадна на квалификациите след едно продължение, губейки от молдовка. Зорница Костова победи в първа среща съперничката си от Франция и отпадна на четвърфинал от състезателка на Полша.

Сенсей Гергана Костова бе главен рефер на тийм ката на Европейското в Лион, а Шихан Емил Костов бе главен рефер на финалите при мъжете и жените, като след състезанието взе участие в семинар с директора на международната карате организация Киокушинкайкан - Канчо Шихан Мацуи.

За целия отбор на "БКА - ИКО България" това първенство бе един голям опит и нагласа за преодоляване на предстоящите предизвикателства. Следващият месец част от отбора заминава за Ню Йорк за участие в международното отворено първенство All American Open.