Голямото шоу наближава. На 24 септември (събота) "Арена Армеец" ще бъде дом на част от най-силните бойци в света.

В турнира ще се проведат квалификациите за финала на ММА турнира Road to Abu Dhabi Warriors. Осем бойци ще се изправят един срещу друг в четири битки. И четиримата победители ще заслужат мястото си във финала на Abu Dhabi Warriors в столицата на Обединените арабски емирства на 22 ноември.

Организирането на ММА двубоите се ръководи от Христо Христов и Любомир Геджев, които стоят зад едни от най-успешните ММА състезания у нас.

"Имаме опит с организирането на много галавечери. Вече една година работим върху това събитие и се надяваме да се получи грандиозно шоу. Каним всички фенове на бойните изкуства да бъдат в "Арена Армеец", каза Христо Христов, който е и член на Управителния съвет на българската федерация по ММА.

На пресконференцията бе и съоснователят на компанията Elite Boxing Толи Макрис, която вече има няколко проведени събития в Европа. Компанията от Банкок обикновено избираше Германия като дестинация на турнирите си. Причините този път София да бъде столицата-домакин са няколко. "Имаме сериозна основа в България. Разработваме я от няколко години. Нашият партньор тук е Кирил Пенджуров, с когото имаме две зали в България - една на Черно море и една в София, така че беше логично да направим събитието си именно там", каза днес Толи Макрис. "Аз съм грък по произход и за мен е чест, че България ще представя Европа в това събитие", добави още Макрис.

В събота сутринта в малката зала на "Арена Армеец" ще се проведе Държавното първенство по ММА, което е с вход свободен. Покана да открие турнира е получила Йорданка Фандъкова. "Получили сме над 250 заявки за участие. Хубавото е, че има все по-малки участници, на по 13-14 години. Това е бъдещето на бойните спортове в България", коментира председателят на родната ММА федерация Станислав Недков-Стъки. "Редно е да си кажем и хубавите неща, които направихме в последно време. Само за една година и половина нашите състезатели имат 9 медала, от които имаме двама европейски и един световен шампион. Благодаря и на министъра на спорта Красен Кралев, че ни помага, а това означава, че нашият спорт не е чужд на държавата", допълни Недков.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ СПОРТ

Повече за муайтай битките - ТУК

Повече за ММА битките - ТУК

Пълна файткарта и повече информация - ТУК

Информация за цените на билетите - ТУК