Най-добрият български професионален боксьор Кубрат Пулев се закани да причини огромна болка на британеца Дерек Чисора в мача помежду им за европейската титла в тежка категория на 7 май в Хамбург. Двубоят ще бъде и елиминация за определяне на официалния претендент за световната титла на Международната федерация по бокс (IBF).

„Аз съм по-добър боксьор от двамата. Направих добър лагер. Готвих се дълго, дори прекалено дълго за съперник като него. Не казвам, че е слаб, но аз готов за всичко. Надявам се и той да бъде добре подготвен, защото ще направя така, че да го боли през цялото време. Ще видим дали аз съм добре подготвен, или не, но той ще трябва да бъде научен какво значи уважение”, сподели Пулев на днешната пресконференция.

„Концентриран съм върху този мач и върху този съперник. Не мисля за друго. Естествено искам отново да се бия за световната титла. Но за това ще говорим и ще анализираме с треньора ми след срещата”, каза още 34-годишният българин, който има 22 победи и само една загуба от Владимир Кличко на професионалния ринг.