Бившият световен шампион по бокс Дейвид Хей влезе в словесна схватка с настоящия такъв Антъни Джошуа. Британецът обяви, че носителят на пояса на IBF го избягва и не иска да се срещнат на ринга. В събота Джошуа излиза срещу Ерик Молина, а Хей ще бъде в залата.

„Антъни е най-обикновен робот. Той не може да издържи и 3 рунда срещу мен. Няма да успее да ме удари. Ще се движа около него и ще го засипя от удари, докато той е толкова тромав, че няма да разбере откъде му идва всичко това. Джошуа не е нищо особено и когато се изправя срещу него, ще разберете че съм прав”, отсече 36-годишният Хей.

"Дейвид постоянно говори какво ще направи с мен и как аз избягвам да се бия с него. Но ако той победи Тони Белю през март, аз с най-голямо удоволствие ще проведа мач с него. Хей е отличен боксьор и той прави всичко, което хората очакват да видят от нас. Не съм против това", отвърна Антъни Джошуа.

Хей е поредният, който иска среща с Джошуа. Подобни закани отправи и Дионтей Уайлдър, а Кубрат Пулев пък е претендент №1 на IBF и също очаква да се изправи срещу световния шампион.