АНКЕТА: Кой ще спечели битката Пулев - Джонсън? 

Кевин Джонсън е поредният малко познат у нас боксьор, който се изправя срещу Кубрат Пулев. 37-годишният американец, известен като Важната клечка (от анг. Kingpin), може да респектира всеки боксов фен с историята на сблъсъците си, а сред опонентите му са Витали Кличко, Дерек Чисора, Антъни Джошуа и Тайсън Фюри, срещу които записва загуби след 12 рунда, с изключение на битката с Джошуа, когато е нокаутиран във втория рунд, но след това се оправда с контузия. 

Джонсън се отличава с провокативно отношение към съперниците си, подобно на Шанън Бригс, който преследваше Владимир Кличко навсякъде преди последните му битки и го подканяше да се бият. Специалистите казват за Джонсън, че ако беше толкова добър на ринга, колкото е в говоренето преди и след мача, щеше да е номер 1. 

Съперникът на Кубрат Пулев се отказа от бокса през май 2015 година след загубата от Антъни Джошуа. Тогава американецът каза, че ще отделя повече време на дъщеря си (жена му умира през 2002 година) и призна, че боксът му е дал всичко, но приключва с битките. Американецът се закани, че следващата му спирка е Холивуд с надеждата за старт на филмова кариера, но се завърна на ринга през март с победа над Джамал Уудс за 30-ата си победа на ринга (7 загуби).

Джонсън не изневери на имиджа си и у нас, като каза, че идва за малко, бие Кубрат Пулев и си взима българка за жена. В историята остава заканата му преди мача с Витали Кличко през 2009 година, когато каза, че ще стане не само световен шампион, а и номер 1 на Луната, под водата и навсякъде другаде.

Джонсън има две победи в последните си осем мача и изглежда далеч от имиджа на реален претендент за боксов трофей, а по-скоро като шоумен, който се забавлява на ринга и се бие за удоволствие. Нещо, което не спира да прави у нас...