Настъпи изключително важния ден за Кубрат Пулев. Потенциалната му атака на световната титла по бокс за професионалисти в тежка категория ще зависи пряко от изхода на днешната битка на "Манчестър Арена" между Антъни Джошуа (Анг) и Ерик Молина (САЩ). Галавечерта стартира в 22:00 часа. Британецът ще защитава за втори път короната на Международната боксова федерация (IBF), която спечели през април след успех над Чарлз Мартин (САЩ).

При успех на Джошуа ще стартират моментално преговори за мач между него и Кобрата. Съществува вариант представителите на англичанина да не искат да влязат в контакт с промоутърската компания на Пулев. В този случай ще бъде натиснат IBF, за да се възползва българинът от правото на "задължителна защита срещу официалния претендент".

Почти сигурно обаче евентуалният мач между Джошуа и Пулев няма да се състои през пролетта, тъй като преди това Антъни трябва да се изправи срещу Владимир Кличко.  Двамата се разбраха за обединителна среща за титлите на IBF, WBA и IBO, която трябва да се проведе на 29 април на стадион "Уембли". Именно победителят от този сблъсък ще бъде задължен да защити пояса на IBF срещу българина в края на лятото. Ако откаже срещата, титлата ще бъде овакантена и Кобрата ще боксира срещу следващия в ранглистата.

При изненадващ успех днес на Молина, шансовете на Кобрата за мач за световната титла ще намалеят, тъй като в контракта между Джошуа и Молина най-вероятно има клауза за скорошен реванш.