Един от първите наставници на Кубрат Пулев и настоящ треньор на Тервел Пулев - Борислав Бояджиев, коментира, че вижда Кобрата в Топ 3 на световния бокс. Специалистът говори след победите на братя Пулеви в „Нощта на шампионите“ в София.

Кобрата надделя над Самюел Питър в битката за Интерконтиненталната титла на WBA, а Тервел победи Томислав Рудан при дебюта си в професионалния бокс.

„Това, което видях е, че бе супер организирано и с голям интерес от феновете. Не вярвах, че може да се напълни залата от индивидуален спорт у нас. Но явно интересът към Кубарт е голям. Той напълно го заслужава, заради пътя, който е изминал до момента“, каза един от първите треньори на Кобрата пред колегите от Диема Спорт.

„Принципно никога нямам съмнения. Ние разчитаме на труда и решенията, които взимаме. Нормален професионален дебют за Тервел. Нямах съмнения, че ще си идем с вдигната ръка. Единствено не знаех, че ще свършим по-рано“, коментира мача на по-малкия от братя Пулев – Тервел, който победи Томислав Рудан в първия си мач на професионалния ринг.

„Имах притеснение от публиката и емоцията, която носи тя. Най-малкото заради това, че той не бе играл на голямо първенство от миналата гоидна. Всеки ден говорихме за това и хубаво, че успя да запази хладнокръвие. Публиката може да те вдигне, но може и да ти повлияе лошо, когато водиш играта“.

„Явно разликата между Тервел и съперника му бе голяма“.

За двубоя на Кобрата със Самюел Питър, Бояджиев обясни: „Не очаквах да свърши в три рунда. Очаквах до четвърти рунд Питър да е добре подготвен. Но Кобрата бе подготвил с щаба си добра тактика и нанесе спиращи удари в първите рундове, запази дистанцията, не получи удар и така обезвери противника си“.

„Освен това, Кубрат заяви намерение да се върне в тежката категория, не искам да го коментирам него. Той е коренно различен, откакто работи с Вегнер. Той е все по-силен с всеки мач. Дано скоро да ни радва със световна титла“.

„Много по-агресивно води боя Кобрата и много по-агресивно и с по-силни удари води боя, независимо дали отстъпвайки назад или движейки се напред. Наистина го виждам в Топ 3 в света“, добави Бояджиев.

„Предстои мач за световната титла – Психически и технически е готов за такъв мач. Той трябва направи нужните усилия, а той ще го направи“, завърши треньорът.