България увеличи шансовете си за домакинство на световно първенство по ММА през 2018 година. Това стана ясно след блестящото представяне на българския национален отбор на европейското първенство, което приключи на 2 април в София.

С 5 златни, 4 сребърни и 2 бронзови медала нашият тим стана първи в отборното класиране сред 30 страни от Европа и над 360 състезатели. Европейското първенство беше открито и участие записаха още Бахрейн, Мексико и Конго.

Бордът на световната федерация IMMAF, както и президентът Керит Браун, заявиха пред международни медии, че състезанието, проведено в София е най-добре организираното до сега. Това е голямо предимство за страната ни в предстоящия избор за домакинство на световния шампионат. Беше отчетена заслугата на президента на БФММА Станислав Недков, както за представянето на българските бойци, така и за цялостната организация на събитието, което се състоя в хотел Маринела.

Поредната победа на българския национален отбор го прави един от най-сериозните претенденти и за медали на предстоящото Световно първенство в Бахрейн.

Следващото международно участие на националния отбор по ММА е на Балканското първенство, което ще се проведе на 12-14 май във Велико Търново.

Европейски шампиони в своите категории станаха:
Делян Георгиев (65.5 кг), Фердун Османов (70.3 кг), Николай Николов (77.1 кг), Даниел Гълъбаров (120.2 кг), Офелия Туджарова (70.3 кг)

Сребърни медалисти:
Николай Ивайлов (56.7 кг), Борислав Ангелов (65.8 кг), Даниел Янков (120.2 кг), Атанас Свисов (+120.2 кг)

Бронзови медалисти:
Антония Калъчева (52.2 кг), Йордан Маринов (70.3 кг)