Британската машина за нокаути Антъни Джошуа се изправя срещу диктуващия модата в бокса над десетилетия Владимир Кличко в най-дългоочакваната боксова битка. 90 000 души ще изпълнят митичния стадиона "Уембли" и ще станат свидетели на историческа битка на поколенията.

Джошуа ще се опита да започне нова ера в тежка категория и да пенсионира Кличко. Украинският динозавър пък иска да се завърне на върха, от където слезе след загубата от Тайсън Фюри.

27-годишният Антъни Джонсън има 18 победи с нокаут от 18 двубоя, но предстои да се изправи срещу най-силния съперник. Кличко е с баланс 64 победи (53 с нокаут) и 4 загуби.

Опитът е на страната на украинеца, който няма да се притесни и от публиката, която ще подкрепя своя любимец Джошуа. За британеца пък ще бъде много важно да съхрани сили, за да може да остане на ринга 12 рунда, ако се наложи. Досега той е нокаутирал своите съперници най-късно във седми рунд и никога не е довършвал мач.

Двамата заложиха на изключителни тренировки за битката и показаха, че са в най-добрата си възможна форма.

Шоуто предстои, а дали ще има пореден нокаут в актива на Джошуа или Кличко ще се върне на трона, предстои да разберем тази вечер след 23:30 часа.

Едно е ясно - ще бъде битка. Битка на титаните, битка на поколенията, битка на века!