Кубрат Пулев очаквано победи американеца Кевин Джонсън в битката за Интерконтиненталната титла на Световната боксова асоциация (WBA) от боксовата гала в зала "Арена Армеец". Кобрата се наложи по точки след 12 рунда и абсолютно съдийско решение.

За Кубрат Пулев това бе 25-а победа (13 нокаута) от 26 мача, а Кевин Джонсън инкасира осма загуба в 39 срещи - 30 победи (14 нокаута) и 1 равенство.

Пулев защити интерконтиненталния си пояс на Световната боксова асоциация (WBA) и стана официален претендент за шампионската титла на Межународната боксова федерация (IBF), която ще се реши на 29 април в мегасблъсъка на Антъни Джошуа и Владимир Кличко.

Кевин Джонсън пласира още в първия рунд два тежки удара в главата на Кубрат Пулев – десен прав и ляво кроше. Кобрата се опита да отвърне до края на частта с десни и леви крошета, притискайки американеца в ъгъла, но повечето от ударите му минаваха покрай главата на Джонсън.

Кубрат натисна американеца в началото на втората част, но и двамата спокойно продължиха да си разменят удари. Кевин Джонсън продължи да се обляга във въжетата и свали гарда си, получавайки ляво и дясно кроше. В края на рунда американецът опита без сериозен успех десен ъперкът.

Кубрат Пулев продължи да бъде по-активен и в третия рунд, в който Кевин Джонсън продължи да бяга покрай въжетата със свален гард, но също пласираше удари. Българинът успя да направи серия от ляв прав и дясно кроше, но американецът не се даваше лесно. В крайна сметка тази част се оказа много по-добра за Кобрата в сравнение с предишните два рунда.  

Боят продължи да бъде оспорван и в четвъртата част, в която двамата си разменяха десни и леви крошета. Лека полека обаче започна да си личи умора у американеца, който се изплъзваше, но в края на руна понесе няколко удара в главата си.

С възгласи „Българи юнаци” феновете подкрепиха Кубрат в началото на петата част, а той пласира тежко ляво кроше в главата на Кевин Джонсън. Българинът продължи да отправя серия от леви прави удари и ъперкъти, притискайки американеца, удряйки го на няколко пъти и с лакът. Джонсън опитваше леви прави удари, но вече не бе толкова бърз. Рундът определено бе с предимство за Кубрат.      

Кобрата продължи да се бие с повишено самочувствие в шестия рунд, но инкасира сериозно дясно кроше. Пулев обаче се опита да натисне в тази оспорвана част и американецът дори си взе кратка почивка, обръщайки гръб и карайки съдията да прекъсне за малко срещата. Рундът завърши с ляво и дясно кроше на българина. До този момент според съдиите двамата си бяха разменили по три рунда в оспорваната среща.     

В седмия рунд американецът пласира силно дясно кроше в главата на Кубрат, който малко по-късно отвърна със сериозно ляво кроше, а след това и дясно такова. Българинът отново взе инициативата във втората част на рунда, а американецът като шоумен се облегна на въжетата, опитвайки се да предизвика Кобрата, който завърши частта с ляв прав.  

Размяната на удари продължи и в осмия рунд. Все пак Кобрата пласираше повече удари при отворения гард на американеца, който изглеждаше страшно изтощен. Кубрат Пулев отправи точни леви и десни крошета, но и Кевин Джонсън отвърна с ляв прав. Дясната скула на американеца изглеждаше сериозно подута, но той оцеля в този рунд, който определено може да се каже, че бе най-силният за Пулев от началото на мача.  

След разменени леви прави удари Кубрат Пулев отправи и силен десен прав в началото на деветия рунд. Кобрата натисна сериозно и започна да налага Кевин Джонсън, който в един момент дори протестираше за нещо си. Американецът често навеждаше главата си, но не получаваше предупреждения от рефера. Българинът се опита да завърши рунда с ъперкът, но без сериозен успех.  

Десетият рунд започна с предупреждение за американеца заради удар зад главата на Пулев. Българинът пласираше леви и десни удари, отправяйки и няколко десни крошета. Кобрата направи сериозна серия от удара в опит да свали Кевин Джонсън на земята. Американецът продължи да инкасира сериозни крошета и ъперкъти, но въпреки че едното му око бе затворено, той оцеля и в този рунд.

Въпреки сериозните наранявания Кевин Джонсън не се отказа и излезе и за предпоследния 11-и рунд, опитвайки се да оцелее до последния гонг без нокаут. Той дори отвръщаше с епизодични крошета в главата на Пулев. Българинът опита да натисне, а американецът се измъкваше с клинчове.

В последния 12-и рунд Кобрата продължи да притиска съперника и да пласира леви и десни прави удари, гарнирани с ъперкъти. Кевин Джонсън обаче устояваше и не падаше на земята, печелейки време с влизане в клинч. Атаките на Пулев продължаваха, с Джонсън влизаше в клинчове и така и не падна в нокдаун. Американецът обаче инкасира много сериозно удари и най-вероятно ще се нуждае от медицинска помощ след мача.