Николай Митов официално е новият треньор на Ботев (Пловдив). Той бе представен на пресконференция. За последно Митов бе треньор на Септември (София) и сменя уволнения от пловдивския клуб Николай Костов.

"За мен е чест", бяха първите думи на Митов като треньор на "канарчетата", предава Plovdivderby.com. На въпрос, как ще отговори на твърденията, че е човек на собственика Румен Чандъров и ще бъде маша в неговите ръце, Митов отговори: "От дете до ден днешен никога не съм имал човек зад гърба си. И като футболист, и като треньор, винаги съм постигал всичко с работа. Винаги съм вървял сам в този живот. Няма да бъда маша на никого, няма шанс някой да ми се бърка в работата. Няма шанс, казвам ви го директно. Да, винаги слушам мнения, но последното решение го взимам аз. Някой да ми каже - трябва да играе този и този - веднага си тръгвам", допълни още Митов.

Помощници на Николай Митов ще бъдат Мариан Христов, Алекс Гарсия и Петко Петков.

Напрежението около клуба обаче остава. Феновете на Ботев (Пловдив) се обявиха твърдо против назначението на треньора. Бултрасите заявиха своята позиция във фейсбук страницата "BULTRAS".

Ето какво написаха те: "Сдружение "Клуб на привържениците на "Ботев" Пловдив" и Обединени фракции "БУЛТРАС" заявяваме от името на всички организирани фенове на най-стария клуб в България, че лицето Николай Митов е НЕЖЕЛАНО на поста старши треньор!

Всичко за Първа лига - ТУК

Програмата на Първа професионална лига